mandag 14. februar 2011

Vågå - Røros

VÅGÅ - RØROS
7.02. Vågå Toftemo 7,5 t. På beina opp Blåhøveien ca 1 time. På ski over Jetttjørn Og Jettdalen over til Dovre og bort til Toftemo. Spennende gjennom Jettdalen, en v-dal som delvis ble krevende der elv hadde betydelig fall, masse is.
8.02. Toftemo - Grimsdalshytta 8 t. På vei opp lia og på ubrøyta fjellvei inn og ned i Grimsdalen. Lite snø, det er det ofte i deler av Rondane. Brukte skia hele tida.
9.02. Gr.d.hytta - Grimsbu 9 t. Samme fjellveien ut Grimsdalen til Fallet. Så noen km på hovedvei mot Folldal sentr., tok en sjangs inn en brøyta vei for en shortcut, det funka heldigvis, selv om det ikke var nybrøyta hele veien. Kom inn på hovedveien i Folldalen øst for sentrum, så ned til Grimsbu. Kjedelig å gå på større veier. To npl-ere hadde vært på Grimsbu natta før meg. Skjønner hvem det er.
10.02. Grimsbu - Savalen 7,5 t. Veien videre ned der fjellveien tar av nordover til Savalen. Greit
å gå mot Savalen, veien var ikke brøyta på siste snøfall. Forbi Kolbotnen til Garborg. Koss-hytta på Savalen hadde mer å by på enn selvbetjeningshyttene. Før VM på ski i Oslo da Gjermund Eggen ble verdensmester så det holdt, lå landslaget på Savalen og høgg tømmer. Nå er løperne på høydetrening i Zeitser(?) Alm. Sa de på radioen.
11.02. Savalen - Nyvangan 8,5 t. Var planlagt til Vingelen, men det ble mørkt. Veien mot Tynset noen km, så nordover mot Klettvangen, litt brøyta og så enslig skispor. Så 5 km i skau og på myr, det var som jeg fryktet, helt bånnløst, brukte masse tid. Kom til slutt med på en skogsvei som var brukt av Femundsløpet, fulgte den litt mot Tynset, så ned ei li og over elva Tunna på en falleferdig bru. Spurte om overnatting på en gård ved hovedveien oppover mot Kvikne, men nei.
Gikk rett opp åsen mot Vingelen på nybrøyta setervei. Planla å sette opp teltet, men fant et ulåst uthus. Skikkelig kald natt, holdt varmen med mobil, hodelykt, radio og etterhver matpakke og skisko i soveposen, altså alt som ikke burde bli tæla.
12.02. Nyvangan - Vingelsgaard 5 t. Greit i skitrase funnet på nett, var ikke kjørt opp på siste snøfall, greit å gå. På Vingelsgaard kom lass-kjørere inn, de skulle etter hvert til Røros. Artige folk. Senior på Vingelsgaard lurte på om jeg var far til en ski-o-løper. Kunne ikke nekte for det.
13.02. Vingelen - Dalsbygda 5 t. 25 blå grader da jeg starta. Det gikk bra. 10 grader kaldere nede i Tynset, men dit skulle ikke jeg. Fulgt veien lasskjørerene skulle ta over Langen.
14.02. Dalsbygda - Røros 5 t. Runda åsen, var nesten ned til Os, på vei i dag også.
Blitt mye vei i det siste. Har aldri hatt steinslipte ski med så grov struktur før. Nå er jeg på bibl. i Røros. Gleder meg til å komme bort fra veiene.
15.02. Hviledag, det passer bra, da åpner Rørosmartnaden.

1 kommentar: