søndag 17. april 2011

Hevoskuuri.fi artikkel

Fant denne artikkelen på nett: http://hevoskuuri.fi/muut-lajit/397-erilaista-kestaevyysurheilua-hiihtaeen-norja-paeaestae-paeaehaen

Google-oversetteren:
"Forskjell i utholdenhetsidretter, ski, Norge fra ende til ende

16.04.2011 17:24

Mange av oss har reist til Nordkapp, eller i det minste ønsker å gå dit. Norske pensjonister spesielle behov Åmund Tonna (63) til å ta denne drømmen litt annerledes. Tonna ski i Norge for å komme bort fra sør mot Nordkapp. Tonna gikk fra Sør-Norge Lindesnes 30 Desember og den siste bloggpost var 11,4. Kautokeino, begynner Nordkapp en gradvis tilnærming.

Bakgrunn i den utstrekning Åmund Tonna er et norsk ski-orientering Eivind Tonnan far og en finsk ski-o-verdensmester Hannele Tonnan (née Valkonen) appiukko. Tonna gjennomført en pensjonisttilværelse drømmen om ski i Norge for å komme unna. Tur til fjell oppstrøms av den første kryssing av fremgangen kom et par ukers pause, da Norge også nye snøen falt en platekontrakt. Antall netter han har sovet i telt, gapahuk i og hytter. Mosjöenissä Mo i Rana, i nærheten av Tonna måtte kjøpe nye ski, den gamle hadde gått helt utslitt grusveier hiihtelystä. Og selv i tannlege i løpet av turen måtte han . I tillegg til ski Tonna er også en ivrig navigator og poengene selv en besøkende, bor ruten har ikke medført problemer.

Åmundin interessant reise å følge sin weblogg, dersom partikkelen forstår norsk: Åmund Tonnan blogg"

2 kommentarer:

  1. Fin språkbruk i denne artikkelen. Kanskje ikke så rart at Eivind har problem med å snakke finsk. Lars

    SvarSlett
  2. Det er vel snakk om kasuser som ikke er lett oversettlige med en internett-oversettings-robot :)

    SvarSlett