søndag 17. april 2011

KAUTOKEINO - OLDERFJORD

12.04. Kautokeino - Biggejavre 9 t. Satt i soveposen ved ei hytte 2 km sør for Biggeluoppal, fine farger på kveldshimmelen, hørte på radio og spiste drytec kylling karri, en mild og stille kveld med lys fra hodelykta, merket nattekulda kom, en sjokolade til dessert, og så krøp jeg ned i soveposen.
13.04. Til Addjebuolza 13 t. Elva ned til Masi, lang pause der med tidlig middag, røkt reinkjøtt. Ned elva og opp på vidda, traff en same som pekte ut retning og trase mot Jotka. Slo opp telt på en bar rabbe der morgensola ville komme.
14.04. Til Jotka fjellstue 5 t. Lett tur, fint å overnatte på en fjellstue her inne. Traff på en same som flyttet rein fastbundet på skuterslede.
15.05. Til Bastingammen 10,5 t. På vestsida av elva i Stabbursdalen. Fint føre og lang tur. Gamma var jeg litt heldig som fant, fint å overnatte der. Kom tre andre like etterpå, to på vei sørover npl.
16.04. Til gamme Skaidivannet øst 6 t. Kort tur, passet bra, jeg er forkjøla. Privat gamme som står åpen. Snakket med eier, han fortalte om den tragiske ulykken i vinter med 9 ungdommer på skuter, det skjedde i område her.
17.04. Til Olderfjord 8,5 t. Snødde store deler av dagen. Blå extra, klisterrester, VR 70 passet mer eller mindre, ned mot fjorden var det klart klisterføre. Møtte en skiløper som tilbød overnatting i hytta hans, jeg takket ja, fikk kylling til middag, dusjet, vaket tøy og blogget på pcen hans. Han har tips om oppstart i morgen.

1 kommentar:

  1. Hei!
    Olderfjord, da har du ikke langt igjen. Stå på og lykke til med innspurten.
    Hilsen Ole Kristian

    SvarSlett